НОВИНИ

В Україні зареєстровано законопроєкт щодо заборони пальмової олії

26.02.2021 18:35
54746464_1587075529-750x400

В Україні зареєстрували законопроєкт щодо заборони використання пальмової олії у виробництві харчових продуктів, молока та молочних продуктів, зокрема продуктів дитячого харчування. Про це повідомляє Час-Дій, пише agronews.ua.

ВООЗ звернулася до урядів країн щодо виключення пальмової олії зі складу харчової продукції в усьому світі до 2023 року. Фахівці організації вбачають в цьому головну перемогу в глобальній боротьбі з хворобами (з ожирінням, серцевими хворобами, раком, діабетом, розладом імунної системи).

“Щороку в Україну імпортується понад 200 тисяч тонн гідрогенізованої “пальми”, яка довго не псується і критично шкодить нашому здоров’ю. Вона спричиняє онкологію (зокрема і дитячу) і серцево-судинні хвороби. Жирова плівка, яка утворюється після споживання “пальми”, всіляко перешкоджає всмоктуванню вітамінів та мікроелементів. Потрапляючи до організму, оброблена тропічна олія впливає на печінку і може спричинити атеросклероз“, – прокоментував ініціатор законопроекту, народний депутат Дмитро Соломчук.

Нагадаємо, що названо причину небезпеки частого вживання йогуртів.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: