НОВИНИ

В перші місяці юридичним особам буде складно знайти нотаріуса для укладення угоди про купівлю землі

12.01.2024 13:15
В перші місяці юридичним особам буде складно знайти нотаріуса для укладення угоди про купівлю землі

Коли відкрився ринок землі для фізичних осіб, було важко знайти нотаріусів, які готові укладати угоди. Велика кількість специфічних перевірок покупця означала, що нотаріусам потрібен був час, щоб напрацювати практику і почати повноцінно укладати угоди. З відкриттям ринку для юросіб ця історія може повторитися. Таку думку висловив дослідник Центру досліджень продовольства та землекористування Київської школи економіки Роман Нейтер.

«Враховуючи нові специфічні перевірки для покупців-юросіб (наприклад, всі засновники компанії мають бути громадянами України) — я підозрюю, що з відкриттям ринку для юросіб буде така сама історія і в перші місяці буде важко знайти нотаріуса для укладання угоди. Якщо так і відбудеться — ця ситуація виправиться впродовж перших кількох місяців, як це вже відбулося у випадку з відкриттям ринку для фізичних осіб», — вважає Нейтер.

Він також зазначив, що на початку року ринок завмирає. В перший тиждень 2022 року було укладено лише 378 угод купівлі-продажу сільгоспземлі, в перший тиждень 2023 року — 245 угод. В середньому на тиждень укладається біля 2 тис. угод.


Перегляди: 28
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: