АГРОБУХГАЛТЕРІЯ

В Мінфіні пояснили причини блокування податкових накладних для бізнесу

28.11.2022 13:15
58

Причиною введення більш жорстких критеріїв до перевірки податкових накладних стали численні маніпулювання з ризиковими товарами з боку певних підприємців. Про це йдеться у відповіді Мініфіну на запит Forbes, пише agronews.ua.

Ключові факти 

  • За результатами аналізу роботи автоматизованого моніторингу було виявлено схему проведення безтоварних операцій через реєстрацію податкових накладних на ризикові товари, які були відсутні на складі платника податку, кажуть у пресслужбі Мінфіну. 
  • Раніше компанії могли без додаткової перевірки податкової продавати товари, які не відповідають основному переліку їхньої діяльності (якщо ті не перевищують 50% у загальному залишку продукції). Тепер, через маніпуляції з боку певного бізнесу уряд змінив критерії ризиковості операцій та здійснює перевірку всіх операцій на відповідність фактичним складським залишкам товарів, кажуть у пресслужбі Мінфіну.

Контекст 

12 жовтня Кабмін прийняв постанову №1154, яка зробила більш жорстким підхід податкової до блокування податкових накладних. 

У результаті рішення Мінфіну було з 14 жовтня було заблоковано понад 1 млн податкових накладних. 

Масові скарги на зміни надходили до Спілки українських підприємців (СУП) та Європейської Бізнес Асоціації (ЄБА), а також до Ради бізнес-омбуцмена. 

Врегулювати ситуацію з блокуванням податкових накладних у ДПС обіцяють до кінця цього місяця.

«Більше половини поданих таблиць даних платників податку податковою враховано, а відсоток зупинених податкових накладних станом на сьогодні знизився до 1,2%», – зазначив заступник голови ДПС Сокур.

Читайте також: В Державному аграрному реєстрі з’явиться програма щодо видачі насіння фермерам


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: