НОВИНИ

Україна залишається серед лідерів експортерів зернових та олійних

17.05.2024 10:09
Україна залишається серед лідерів експортерів зернових та олійних

Україна попри два роки війни продовжує залишатися надійним експортером агропродукції і відігравати важливу роль у гарантуванні глобальної продовольчої безпеки. Про це повідомив виконуючий обов’язки Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький, пише agronews.ua.

Українські аграрії в 2023 році зібрали гарний врожай. Цього року заплановано посіяти достатньо для забезпечення внутрішньої потреби українців та для експорту.

За словами Тараса Висоцького, у 2023 році в Україні зібрали понад 80 млн тонн зернових і олійних культур.

«У 2023 році українські аграрії експортували продукції на майже 22 млрд доларів. Це дуже важливий сигнал для світу, що Україна готова виробляти і доставляти їжу тим, хто її потребує. Тому роль України в питанні глобальної продовольчої безпеки надзвичайно важлива. Особливо, що стосується експорту зернових до країн Африки та Азії», –  зазначив Тарас Висоцький.

Виконуючий обов’язки Міністра розповів, що український морський коридор показує хороші результати. 87% всієї агропродукції експортується з портів Великої Одеси.

Крім того, Тарас Висоцький зауважив, що для вирощування зернових та олійних культур використовується близько 20 млн га сільськогосподарських земель. З них понад 13 млн га – це ярі культури, які зараз сіються.

«Загалом у 2024 році заплановано посіяти достатньо зернових та олійних для забезпечення внутрішньої потреби українців та для експорту. Тому Україна залишиться серед лідерів  експортерів зернових та олійних», –  наголосив Тарас Висоцький.



Перегляди: 73
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: