НОВИНИ

У Нідерландах вивели високоврожайний сорт полуниці

25.06.2022 11:26
1121589-2

Селекціонери у Нідерландах презентували новий великоплідний високоврожайний стійкий до фітофторозу сорт полуниці садової Parlando. Новий сорт підходить як для вирощування в субстраті, так і у відкритому ґрунті. Повідомляє FreshPlaza, пише agronews.ua.

За словами менеджера з маркетингу компанії Fresh Forward Marketing & Breeding Юргена Верхейєна, у ягід нового сорту насичений червоний колір, довгий термін зберігання. Ці якості викликали інтерес у торгових компаній. Крім того, суниця садова Parlando відрізняється збалансованим смаком, високою врожайністю та великим розміром ягід. 

Сорт Parlando належить до сортів короткого світлового дня із середньораннім періодом плодоношення. Його важливою якістю є висока стійкість до збудника фітофторозу (Phytophthora Cactorum).

На думку селекціонера, він може зайняти частку ринку сортів Elsanta та Sonata. Parlando підходить для багатьох європейських регіонів вирощування, у тому числі для Бенілюксу, Франції, Німеччини, Великої Британії, Шотландії, Ірландії та північної Італії. Продаж посадкового матеріалу вже стартував.

Сорт не є ексклюзивним та відкритий для розмноження будь-якими розплідниками.



Перегляди: 18
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: