НОВИНИ

Стартап створив снеки, які не містять жодного алергену

07.04.2021 17:31
1552420716_musli

Чиказький стартап Blake’s Seed Based розробив снеки, які виключають наявність восьми найсильніших алергенів — арахісу, горіхів, пшениці, сої, яєць, молочних продуктів, риби та молюсків. Про це повідомляє newfood, пише agronews.ua.

Замість цього лінійка харчових батончиків Blake’s Seed Based має у складі насіння, нут, листкову лободу та хрусткий рис. Ароматизаторами виступають малина, ананас або чорниці з лимоном. Поєднання гарбузового насіння, насіння соняшнику та насіння коричневого льону додає поживності, аромату та хрусткості новим закускам.

Засновник Blake’s Seed Based Блейк Соренсон ще в дошкільному віці отримав діагноз «смертельна алергія на горіхи», тому він як ніхто розуміє проблеми алергіків. Три роки тому Соренсон розробив початкові рецепти своїх батончиків на основі насіння для проєкту бізнес-школи.

«Я виріс як дитина-алергік, і цілий ряд продуктів, таких як горіхові мікси, печиво, батончики, закуски, які теж зазвичай містять горіхи, були для мене просто поза межами досяжності», — сказав він. 

Соренсон жив з цим 28 років, аж допоки у нього не з’явилася ідея вирішити власну проблему, і почати виготовляти безпечні снеки самостійно. За неможливості їсти горіхи, альтернативою стало насіння.

Сьогодні продукцію Blake’s Seed Based можна знайти у понад 1000 роздрібних торгових точок по всіх штатах, включаючи Sprouts Farmers Market та деякі магазини Walmart в США. Влітку це число подвоїться, оскільки бренд розширюється до Kroger. Безалергенні снеки також доступні в на сайті самої компанії.

Нагадаємо, що у Вінниці виготовляють єдині в країні дієтичні макарони.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: