НОВИНИ

Стало відомо, яким добривом підживити городину після сильного дощу

21.06.2024 19:27
Стало відомо, яким добривом підживити городину після сильного дощу

Сажа, яку отримуємо від спалювання деревини, є одним із можливих варіантів добрива для саду та городу. Вона містить безліч корисних речовин, які сприяють зростанню та розвитку рослин. Про це повідомляє Газета, пише agronews.ua.

Сажу можна використовувати для добрива ґрунту, додавати його в ямки при посадці рослин або використовувати як компост.

Сажа багата на органічну речовину, такі як вуглець, азот і калій, які є основними елементами живлення для рослин.

Сажа містить такі мікроелементи, як фосфор, магній та кальцій. Вони необхідні для нормального розвитку коренів та стебел рослин. Така різноманітність корисних речовин робить сажу цінним добривом для городу.

Необхідно правильно використовувати сажу на городі. Враховуйте кількість сажі, яку потрібно застосувати на кожен квадратний метр.

Підживлення рослин сажею добре використовувати після сильного дощу.

“На 10-літрове відро води треба жменю-дві сажі. Ідеальна та, яку трусять в комині. Далі треба добре розмішати. Таким розчином треба поливати у вечірній час під корінь рослини. Кількість рідини залежить від величини рослини, – розповідає селекціонер Микола Завальний.

Добриво з сажі люблять помідори, кавуни, кабачки, огірки, баклажани, перець, картопля, а також квіти. Для дерев вистачить піввідра води.

“У сажі вся таблиця Менделєєва. Окрім кальцію, магнію та фосвору, сажа багата ще й на мідій, хром залізо, марганець. Таке підживлення рослин точно не буде зайвим”, – зазначив агроном.



Перегляди: 134
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: