АНАЛІТИКА

Стало відомо, як змінилися ціни на зернові в Україні

27.07.2024 09:07
Стало відомо, як змінилися ціни на зернові в Україні

В AgroMarket UUB від Української універсальної біржі оновлено підсумки за період   17 – 23 липня.

Внутрішній ринок

Впродовж зазначеного періоду ціни на кукурудзу та соняшник відображали незначне підвищення, тоді як на ринку пшениці та сої прослідковувалася волатильна динаміка.

«Зростання експортного попиту стримує падіння цін на українську кукурудзу, незважаючи на виснажені запаси та побоювання щодо майбутнього врожаю. На ринок пшениці мали вплив внутрішні та зовнішні фактори, де ф’ючерси пшениці як знижувалися, так і підвищувалися, на тлі побоювань щодо перспектив урожаю в Європі та країні-агресора, що призводило до нестабільної вартості українського зерна. З іншого боку, пропозиція на внутрішньому ринку залишається обмеженою, а деякі покупці все ще мають незадоволені потреби, що стримує падіння цін і навіть дає підстави для їх зростання», – зазначають аналітики УУБ.

Цінові індикативи AgroMarket UUB станом на 23 липня:

  • кукурудза – 6 120,12 грн/т (+0,12%);
  • пшениця 2 класу – 6 943,69 грн/т (+0,01%);
  • пшениця 3 класу – 6 618,90 грн/т (+0,32%);
  • пшениця 4 класу – 5 811,36 грн/т (+0,03%);
  • соя – 17 804,94 грн/т (-0,02%).

Українська універсальна біржа продовжує активно працювати на аграрному ринку та пропонує новий рівень сервісу: організований ринок зернових та олійних – БІРЖОВІ ТОРГИ АГРОПРОДУКЦІЄЮ ВІД УУБ. З детальною інформацією можна ознайомитися за посиланням.

Зовнішній ринок

Ф’ючерси на пшеницю до кінця тижня зросли, а на кукурудзу та соєві боби закрилися з невеликими втратами.

«Проблеми з виробництвом пшениці підштовхували ціни до висхідного тренду, включаючи дедалі більш посушливі умови для посівів у деяких частинах Західної Канади. Збір урожаю м’якої пшениці у Франції також просувається повільно через надто вологі умови, а прогнози виробництва в Німеччині падають. На сою негативно вплинуло відсутність свіжих новин, оскільки погодні умови на Середньому Заході все ще не становили загрози на тлі хорошого потенціалу виробництва», – додають аналітики УУБ.

Щоб ознайомитися з оглядом цінових індикативів ринку, перейдіть у безкоштовний чат-бот для купівлі та продажу аграрної продукції в Телеграм – AgroMarket UUB, далі – «поділитись номером» і обираєте розділ «Аналітика».


Перегляди: 73
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: