НОВИНИ

Попит на спаржу в Україні зростатиме

13.08.2024 14:16
Попит на спаржу в Україні зростатиме

Ринок спаржі в Україні має потенціал до розширення майже у два рази. Про це повідомляє techhoriculture, пише agronews.ua.

“Попит на спаржу на внутрішньому ринку зростає і він буде ще збільшуватися найближчі 5-7 років”, – зазначив міжнародний експерт зі зберігання продукції Павло Булгаков.

За його словами, для вирощування цієї культури підходять умови по всій території України, однак обирати для висадки краще більш легкі типи ґрунтів з нейтральним РН і вільним доступом до води.

Цьогоріч ТОВ «Філд-груп» поля засадили спаржею ще 13 га у с. Топилівка Черкаській області. Вони вже вирощують цю культуру на 6,5 га у с. Мошни. На плантації висадили голландські саджанці класу А, на яких на сьогодні вже розпочалася друга хвиля наросту вегетативної маси. Вся ділянка обладнана системою підземного крапельного зрошення, що допомагає зменшити кількість обробітків поля від бур’янів.

Як наголосив експерт Павло Булгаков, спаржа – це багаторічна культуру, збір врожаю якої триває впродовж 1,5 місяців. Експлуатація поля можлива 12-15 років, а з сортами нової селекції – до 20 років, у домоволодіннях цей термін може бути ще довшим.



Перегляди: 28
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: