НОВИНИ

Нові безнасіннєві сорти винограду завойовують ринок

25.06.2024 12:12
Нові безнасіннєві сорти винограду завойовують ринок

Попит зростає як в Італії, так і за кордоном, в тому числі тому, що нові покоління приваблюють нові сорти винограду без кісточок. Як відомо, ринок вважає безкісточковість сильною стороною не тільки через смак і солодкість плодів, але й тому, що виноград легше споживати. Про це повідомляє freshplaza, пише agronews.ua.

Наразі Сицилія може похвалитися 14 000 гектарами виноградників. Менше 500 з них призначені для вирощування запатентованих безкісточкових сортів.

“Тому є багато можливостей для зростання, що чудово підходить для розвитку нашої території та економіки”, – пояснює Джузеппе Аутері, менеджер з продажу в OP Il Galletto, розташованому в Палагонії (Катанія).

За його словами, збір трьох нових сортів винограду без кісточок з родини “Блум” розпочався 7 червня 2024 року. Зокрема, мова йде про два чорних сорти та один червоний, всі суперранні. Солодкий Bond™️ – чорний сорт з великими, хрусткими та цукристими ягодами. Torch™️ – червоний, з хрусткими виноградинками середнього розміру та червоною м’якоттю з унікальними органолептичними якостями.

Дослідження, опубліковане компанією Bloom, підтверджує, що чашка винограду забезпечує 25% добової потреби у вітаміні К і може знизити ризик серцевих захворювань.

За даними Нью-Йоркської академії наук, виноград, особливо червоний, багатий на поліфеноли та антиоксиданти, які сприяють підвищенню рівня хорошого холестерину, а клітковина та флавоноїди допомагають захистити серце від утворення тромбів, тим самим зменшуючи шкоду, спричинену високим рівнем холестерину.

“Наша компанія першою вийшла на ринки всієї Європи з цим надзвичайним сортом і зуміла випередити навіть іспанське виробництво. Клімат нашої місцевості, а також тепличні умови дозволяють нам починати збирати врожай дуже рано, раніше, ніж будь-яка інша європейська країна. Як відомо, ринок столового винограду продовжує розвиватися, і нові безкісточкові сорти стають домінуючими в більшості країн”, зазначив Аутері.

Протягом багатьох років OP Il Galletto вдається підтримувати високі стандарти якості та гарне співвідношення ціна/якість. Кооператив робить значні інвестиції та виводить на ринок високоякісні фрукти, намагаючись залишатися конкурентоспроможним. Основними ринками збуту є Франція, Нідерланди, Швейцарія та Німеччина.



Перегляди: 35
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: