НОВИНИ

Німеччина виділить 900 тис євро українським аграріям

04.10.2024 14:11
Німеччина виділить 900 тис євро українським аграріям

Міністр аграрної політики та продовольства України Віталій Коваль в рамках міжнародної конференції «Хліб миру 2024» провів переговори зі своїм німецьким колегою – Федеральним міністром сільського господарства Німеччини Джемом Оздеміром. Про це повідомляє Мінагрополітики, пише agronews.ua.

Віталій Коваль зазначив, що основні акценти зустрічі  стосувались протидії російському терору аграрної галузі та підтримки Німеччини.

«Акцентував увагу на пріоритетах Мінагрополітики України – це євроінтеграція, розвиток меліорації та зрошування, а також глибинна переробка. Адже німецькі підприємства в партнерстві із нашими можуть працювати над створенням продуктів з доданою вартістю в Україні», – зауважив Міністр Віталій Коваль.

«Також підняли тему українського аграрного експорту. Домовились разом системно протидіяти російській дезінформації в аграрному секторі про українську продукцію. До прикладу, що Україна «відповідальна» за низькі ціни на пшеницю в Німеччині. Хоча торік у ФРН наша пшениця становила лише 1,8% від загального обсягу імпорту. Тож вірити подібній пропаганді або поширювати її – це грати на руку ворогам України та їх бажанню розколоти вільну Європу», – додав очільник українського міністерства.

На зустрічі Джем Оздемір озвучив конкретний пакет підтримки для аграріїв від Міністерства сільського господарства Німеччини – 900 тис. євро у вигляді ваучерів для 1625 сільських домогосподарств у прифронтових Херсонській та Одеській областях. Це цільові кошти для придбання насіння та сільськогосподарських матеріалів для весняного посіву.

Джем Оздемір підкреслив, що основою української економіки є аграрний сектор, який масово потерпає від постійних і цілеспрямованих атак. Він запевнив, що Німеччина продовжуватиме підтримувати Україну, аби ми могли експортувати свою сільгосппродукцію та отримувати дохід для захисту себе і свого суверенітету. ФРН для України є одним з ключових партнерів на шляху до Євросоюзу.



Перегляди: 11
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: