АГРОРЕГІОНИ

На Житомирщині запускають котельню, яка працюватиме на рештках від обробки гречки

05.10.2024 11:20
На Житомирщині запускають котельню, яка працюватиме на рештках від обробки гречки

На Житомирщині агрофірма перевела котельню підприємства на досить незвичний вид палива — рештки, що залишаються після обробки гречаної крупи. Про це повідомляє голова Житомирської ОВА Віталій Бунечко, пише agronews.ua.

Агрофірма реалізовує першу чергу амбітного інвестиційного проєкту вартістю близько 800 млн грн. Крім діючого виробництва з переробки сої, тут зводять нові потужності для обробки соняшнику, ріпаку та сої.

Агрофірма вже долучилося до державної програми відшкодування частини інвестицій в закупівлю виробничого обладнання, а наразі розробляє проєкт для участі в програмі будівництва газопоршневих станцій, яка реалізується за підтримки українського уряду.

Уряд запровадив інструменти фінансової підтримки реалізації проєктів розподіленої генерації: для підприємств малого та середнього бізнесу — розширення можливості програми «Доступні кредити 5-7-9 %» за напрямом будівництва і улаштування газотурбінних, газопоршневих та біогазових генераційних установок.

“Адаптуючись до викликів сьогодення тут перевели котельню підприємства на досить незвичний для Житомирщини вид палива – рештки, що залишаються після обробки гречаної крупи”, — зауважив Бунечко.



Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: