АГРОРЕГІОНИ

На Житомирщині птахи заважають зібрати врожай жимолості

21.06.2024 11:22
На Житомирщині птахи заважають зібрати врожай жимолості

Сезон збору жимолості наближається до завершення у господарстві «Фермерські ягоди», яке знаходиться у Звягільському районі на Житомирщині. І птахи зараз найбільше дошкуляють ягідниками, адже вони просто таки знищують врожай. Про це повідомляє Ягідник, пише agronews.ua.

“Минулого року через навалу шпаків з ягідника площею 2,5 га ми зібрали лише 300 кг ягід, тому цього року вирішили захисти насадження: залишити більше бур’янів на площі і менше обкошувати кущі”, – поділився співвласник «Фермерських ягід» Андрій Ковальчук.

За його словами, не всі колеги позитивно оцінили таке рішення, однак він переконаний, що завдяки йому, цьогоріч вдалося зібрати більший врожай.

“Звісно, що спеціальна сітка була б надійнішим захистом від птахів, однак вона потребує більших фінансових витрат”, – зауважив Андрій Ковальчук.

Дочка Велетня, Бакчарський Велетень, Югана та Восторг – це сорти жимолості, які вирощують у господарстві «Фермерські ягоди».

“Жимолость – це доволі специфічна ягода, кожен сорт якої має свій неповторний смак. На жаль, нині в Україні 90% її сортів ще старої селекції”, – додав фермер.

Він сподівається, що жимолость знайде чимало поціновувачів серед прихильників здорового харчування. Оскільки ягоди багаті антиоксидантами, у тому числі іридоїдами, які уповільнюють процеси старіння, і мають сильні протизапальні, протипухлинні, нейропротекторні та кардіопротекторні властивості. Дослідження доводять їх користь для спортсменів, зокрема у покращенні функцій судин і кровопостачання м’язів.



Перегляди: 2698
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: