АГРОРЕГІОНИ

На Полтавщині виявили АЧС

14.06.2024 11:22
На Полтавщині виявили АЧС

У Терешківській громаді Полтавської області виявили вірус африканської чуми свиней. Його підтвердили за результатами перевірки матеріалу, який відібрали у загиблого поросяти. Через це на понад місяць оголосили карантин. Про це повідомляє Суспільне, пише agronews.ua.

Вірус африканської чуми свиней виявили у селі Ватажкове Терешківської громади. Його знайшли у матеріалах, які відібрали у загиблого поросяти. Про це 13 червня повідомила заступниця начальника відділу організації протиепізоотичної роботи обласної Держпродспоживслужби Ірина Натягла. За її словами, житель села виявив у домашніх поросят симптоми захворювання.

“Він спостерігав, що у поголів’я поросят знижений апетит, підвищена температура тіла, вони були кволі, залежувалися, також виявив почервоніння на шкірі”, — розповіла Ірина Натягла.

7 червня чоловік звернувся до обласної державної лікарні ветеринарної медицини, які підтвердили симптоми захворювання. Із 16 поросят одне загинуло. 8 червня за результатами дослідження у нього підтвердили наявність вірусу.

За словами Ірини Натяглої, із господарства вилучили усіх поросят та утилізували їх. А на подвір’ї, де вони жили, оголосили карантин. Також визначили зони захисту та нагляду. До першої увійшло село Ватажкове, а до зони нагляду села:

  • Клюшники,
  • Безручки,
  • Заворскло,
  • Минувка,
  • Портнівка,
  • Кашубівка,
  • Цибулі.

“У неблагополучних зонах щодо африканської чуми свиней проводять обходи фахівці спільно з органами місцевого самоврядування, а також проводять подвірні обходи з метою обліку свинопоголів’я і визначення їх клінічного стану”, — пояснила заступниця начальника відділу організації протиепізоотичної роботи обласної Держпродспоживслужби.

За словами Ірини, такі заходи триватимуть 40 днів, якщо не виявлять нові випадки загибелі свиней.



Перегляди: 736
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: