АГРОРЕГІОНИ

На Полтавщині розширять зрошення полів для органічного агровиробництва

15.03.2024 12:19
На Полтавщині розширять зрошення полів для органічного агровиробництва

Програма USAID АГРО допоможе розширити зрошення полів для органічного агровиробництва на Полтавщині, підтримавши модернізацію меліоративної мережі організації водокористувачів «Квітучі лани». Про це повідомляє прес-служба USAID, пише agronews.ua.

Угоду про це підписали вчора за участі Першого заступника Міністра з аграрної політики та продовольства України Тараса Висоцького, депутатів аграрного комітету Верховної Ради України, керівництва області, представників Програми USAID АГРО та аграріїв.

ОВК «Квітучі лани», яка заснована агровиробничою компанією «Лан-Агро»(Арніка), завдяки підтримці Програми USAID АГРО проведе переоснащення насосної станції зрошувальної мережі в межах Омельницької громади Кременчуцького району.

Це дозволить вдвічі збільшити площу поливу, підвищити обсяги виробництва органічної продукції на 20-35% залежно від культур, а також утричі зменшити вартість подачі води для зрошення.

Проект ОВК «Квітучі лани» став третім проектом з модернізації зрошення, який реалізується в Україні за сприяння Програми USAID АГРО.



Перегляди: 29
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: