АГРОРЕГІОНИ

На Миколаївщині побудують річковий зерновий термінал

01.10.2024 11:23
На Миколаївщині побудують річковий зерновий термінал

У Миколаївській області планується будівництво річкового зернового терміналу з потужністю перевалки 10 тис. тонн зерна за добу. Про це повідомляє АПК-Інформ, пише agronews.ua.

Відповідне повідомлення Вознесенської териториальної громади розміщено на сайті Dream Проєкти Мінвідновлення України.

«Термінал забезпечуватиме приймання зерна як автомобільним, так і залізничним транспортом, з подальшим відвантаженням на баржі класу «Річка-Море» та балкери класу Panamax», – ідеться в описі проєкту.

Як уточнюється, на терміналі передбачено дві лінії для приймання зерна з автомобілів, обладнані автоматичними розвантажувачами, а також одну лінію для приймання зерна із залізничних вагонів. Також він буде оснащений двома машинами для очищення зерна та двома безперервними зерносушарками шахтного типу для обробки сировини.

Металеві силоси, якими буде обладнаний термінал, дозволятимуть одночасно зберігати до 40 тис. тонн зерна, що дасть змогу ефективно формувати відвантажувальні партії.

Також на терміналі планується встановити транспортні системи з продуктивністю 300-500 тонн за годину, які забезпечуватимуть безперебійне та своєчасне відвантаження зерна на судна.



Перегляди: 52
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: