НОВИНИ

На майданчику УУБ працює найбільше учасників земельних аукціонів 2024 року

08.08.2024 10:21
На майданчику УУБ працює найбільше учасників земельних аукціонів 2024 року

У 2024-му році у системі Прозорро.Продажі уже відбулося близько 6,5 тис. успішних аукціонів із продажу та оренди земельних ділянок. За результатами торгів організатори, а це переважно бюджети громад, отримають додатковий дохід у 1,34 млрд грн. Більша частина аукціонів – 4,5 тис. – були із оренди земельних ділянок. Тож і кошти від їх проведення – 516 млн грн – надходитимуть до бюджетів щороку протягом 5-7-10 років, в залежності від терміну оренди ділянки. 

Протягом року на земельні аукціони учасники подали понад 21 тис. пропозицій. І найчастіше для участі у земельних онлайн аукціонах учасники обирали майданчик Української універсальної біржі. Тут подали найбільшу кількість пропозицій на торги: понад 1950. 

«На майданчику загалом працює більше 1150 учасників земельних торгів. І той факт, що пропозицій на аукціони подали більше, ніж кількість учасників на маркетплейсі, свідчить про те, що потенційні інвестори та орендарі на майданчику беруть участь у торгах не одноразово, а періодично і для участі знову звертаються до нас, бо звикли працювати із професійною командою. Наприклад, є учасники, які подавали і по 30-40-50 пропозицій, а один орендар – навіть 106», – інформує директор ТОВ «Українська універсальна біржа» Сергій Гладкий.

Нині у системі Прозорро.Продажі понад 2300 актуальних оголошень із продажу та оренди земельних ділянок у різних куточках України. Знайти необхідну ділянку саме для вашого бізнесу можна як безпосередньо на майданчику УУБ, так і через Земельний бот у Телеграмі. Все досить просто: ви підписуєтеся на Земельний бот, задаєте параметри потрібної ділянки (регіон, площа, тип власності тощо) і бот сам щодня моніторитиме нові оголошення. Як тільки з’явиться лот із заданими вами параметрами, бот пришле вам це оголошення.


Перегляди: 32
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: