НОВИНИ

На Львівщині АМКУ оштрафував спиртзавод на 2 млн грн

09.06.2023 16:13
ukrspirt2

Антимонопольний комітет України завершив розгляд справи про здійснення концентрації без відповідного дозволу ТОВ «Рава-Руський спиртовий завод», за результатами якої оштрафував підприємство на 1,98 млн грн. Про це говориться у повідомленні пресслужби АМКУ, пише agronews.ua.

Зазначається, що у липні 2021 року товариство набуло контроль над об’єктом малої приватизації: окремим майном Рава-Руського місця провадження діяльності та зберігання спирту ДП «Укрспирт».

У відомстві наголошують, що ця концентрація потребувала попереднього отримання дозволу органів Антимонопольного комітету. Відповідна заява від ТОВ «Рава-Руський спиртовий завод» надійшла до комітету 14 грудня 2021 року, тобто після здійснення концентрації.

АМКУ визнав підприємство порушником закону «Про захист економічної конкуренції», за що на ТОВ «Рава-Руський спиртовий завод» було накладено відповідний штраф. Водночас, враховуючи те, що концентрація не призвела до монополізації чи суттєвого обмеження конкуренції на товарних ринках України, комітет надав дозвіл на концентрацію.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: