АГРОВІДЕО

Громадам потрібна земельна децентралізація – ВАГ

20.03.2021 10:44
Screenshot_2

Всеукраїнська Асоціація Громад вимагає парламент ухвалити законопроєкт № 2194, повідомляє agronews.ua.

Цей документ є історичним для українських громад, який поверне місцевому самоврядуванню розпоряджатися своїми землями і відкриє новітню земельну історію України. Свої вимоги представники Асоціації озвучили у зверненні до парламенту.


«Землі сільгосппризначення з 2002 року знаходяться то в районних адміністраціях, то в Держземагенстві, то в Держгеокадастрі. Відтак громади, новостворене місцеве самоврядування, яке бере на себе всю повноту відповідальності за те, що відбувається на їхній території, зобов’язане самостійно управляти своїми земельними ресурсами. Документ дозволить місцевим громадами самим встановлювати межу, місцевим жителям отримувати ділянки звертаючись до свого сільського голови, профільних депутатів», – наголосив перший заступник виконавчого директора ВАГ Іван Фурсенко.

З його думкою солідарні інші селищні голови і підтримують ухвалення законопроекту №2194 про земельну децентралізацію.

Нагадаємо, що Верховна Рада вже кілька днів розглядає законопроект у повторному другому читанні. До документа подано більш ніж 3100 правок. Станом на 19.03.2021р. нардепи встигли розглянути першу тисячу правок.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: