НОВИНИ

Автоперевізники ще однієї країни можуть почати блокування кордону з Україною

16.11.2023 09:15
Автоперевізники ще однієї країни можуть почати блокування кордону з Україною

Союз автомобільних перевізників Словаччини (UNAS) погрожує заблокувати українським перевізникам перетин кордону зі словацького боку, якщо Єврокомісія не поверне видачу комерційних дозволів на перевезення в межах Європейського Союзу. Про це заявив голова UNAS Станіслав Скала, повідомило 15 листопада словацьке видання Pravda.

«Якщо Європейська транспортна комісія не поверне систему дозволів для українських перевізників, UNAS готовий негайно підтримати польських перевізників на кордоні та заблокує перетин кордону для українських перевізників зі словацького боку», — сказав С. Скала.

Також, за його словами, очолювана ним організація звернулася з проханням до міністерства транспорту Словаччини з проханням вимагати від Єврокомісії повернення цих дозволів для українських перевізників.

Зі свого боку в міністерстві повідомили про готовність винести вирішення вказаного питання на рівень ЄС.

«Зараз існує домовленість у всьому Євросоюзі, що до 30 червня 2024 р. дозволи не потрібні. На початку грудня в Брюсселі пройде Рада міністрів ЄС, де міністр транспорту Словаччини запропонує переглянути це рішення. Масове збільшення кількості перевезень територією Європейського Союзу українськими перевізниками відбувається за рахунок європейських перевізників, що негативно впливає на економіку Європейського Союзу», – зазначили в Мінтрансі.


Перегляди: 51
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: