ВАЖЛИВО

Законопроєкт щодо повноважень місцевих органів влади на передачу землі в оренду внесли до Ради

25.07.2024 10:07
Законопроєкт щодо повноважень місцевих органів влади на передачу землі в оренду внесли до Ради

Законопроєкт №11430, який уточнює повноваження органів місцевого самоврядування щодо передачі землі в оренду або користування внесли до Верховної Ради. Про це повідомляє AgroPolit.com.

Землями комунальної власності територіальних громад вважаються землі, розташовані за межами населених пунктів. Законодавчими змінами до земель комунальної власності територіальних громад перейшов значний масив земель державної власності, які розташовані за межами населених пунктів у межах таких територіальних громад.

У свою чергу, статтею 122 Земельного кодексу визначені повноваження органів виконавчої влади, Верховної Ради Автономної Республіки Крим, органів місцевого самоврядування щодо передачі земельних ділянок у власність або у користування, зокрема, стосовно передачі земельних ділянок із земель державної власності у власність або у користування для всіх потреб та за межами населених пунктів, які не узгоджується із положеннями пункту 24 розділу Х Прикінцевих положень Земельного кодексу України та призводять до суперечностей чинних положень Кодексу.

Враховуючи вищевикладене, з метою приведення у відповідність до положень пункту 24 розділу Х Прикінцевих положень Земельного кодексу України повноважень органів місцевого самоврядування стосовно передачі земельних ділянок у власність або у користування, доцільно узгодити та внести зміни до статті 122 Кодексу.

Проектом закону пропонується внести зміни до статті 122 Земельного кодексу України та привести їх до положень пункту 24 розділу Х Прикінцевих положень Земельного кодексу України.

За словами авторів, прийняття законопроекту забезпечить приведення у відповідність до положень пункту 24 розділу Х Прикінцевих положень Земельного кодексу України повноважень органів місцевого самоврядування стосовно передачі земельних ділянок у власність або у користування.


Перегляди: 171
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: