НОВИНИ

Як за допомогою соди покращити врожай овочів

26.08.2024 19:24
Як за допомогою соди покращити врожай овочів

Щоб отримати щедрий врожай огірків та помідорів, слід забезпечити культурам правильний догляд. Влітку можна привести підживлення харчовою содою. Вона покращить смак плодів, допоможе усунути грибкові хвороби, такі як фітофтора, борошниста роса, тощо. Про це повідомляє Книга порад, пише agronews.ua.

Сода регулює кислотність ґрунту. Ідеальний рівень рН допоможе рослинам краще засвоювати поживні речовини. Обприскайте молочним розчином кущі, щоб захистити їх від хвороб та шкідників.

Проти фітофтори на помідорах приготуйте розчин з 1 літра води та 1-2 ст. л. соди. Обприскування проводиться раз на 7-10 днів.

Для підживлення використовують розчин з 3-4 літрів води та 1 ст. л. соди. Полив здійснюється під корінь раз на 14 днів.

Для профілактики грибкових хвороб проводиться регулярне обприскування розчином соди.

Не потрібно надто часто використовувати засіб або робити його надто концентрованим, інакше можна завдати шкоди рослинам.

Сода є додатковим засобом догляду. Також, рослини слід правильно поливати, розпушувати ґрунт та вчасно видаляти бур’яни.

Час від часу міняйте засоби для обробки рослин, щоб шкідники та хвороби не звикали.

Сода, також, запобігає розтріскуванню качанів капусти. Полийте їх розчином соди, щоб вона стала міцною та не тріскалася.

Сода є натуральним продуктом, що не шкодить навколишньому середовищу. Це доступний засіб, який можна придбати в будь-якому магазині. При регулярному використанні соди, врожай буде щедрим та якісним. Вона не вилікує всі хвороби, але в комплексі з іншими засобами точно покращить стан рослин та підвищить врожайність.



Перегляди: 52
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: