ВАЖЛИВО

Як використовують коноплі в раціоні тварин

24.07.2024 12:05
Як використовують коноплі в раціоні тварин

Марихуана – одна з перших рослин, яку вирощувало людство. Про неї відомо вже декілька тисячоліть. В 1961 році коноплі були заборонені. Але зараз ця рослина переживає новий етап піднесення. У Нідерландах у вільному доступі знаходиться безліч кофешопів. Користь насіння конопель доведена не тільки для здоров’я людини. Останнім часом його починають активно використовувати для тварин, додаючи у раціон.

❗️ Попереджаємо: безперешкодне вживання марихуани легалізовано в обмеженій кількості країн. В Україні це заборонено. Наша стаття створена для тих, кому є 18.

Чому використовують корм для тварин з коноплями

У тваринний корм додають насіння технічних сортів конопель, де майже немає каннабіноїдів. Вони цілком безпечні для організму. Канабіс – справжній суперфуд не тільки для людей, але й для тварин. У складі продукту знаходиться велика кількість:

  • рослинного білка, який швидко та легко засвоюється та може замінити тваринні продукти;
  • комплекс мінералів для підтримки життєвого тонусу;
  • поліненасичені жирні кислоти й вітаміни, які сприяють росту та розвитку тварини.

Насіння корисно для корів, собак, котів та інших. Зокрема, його додають до раціону риб. Макуха використовується у виготовленні їжі для папуг.

Додавання у тваринне харчування канабісу дозволяє досягти наступних переваг:

  • нормалізація травної системи;
  • прискорює процес линяння, тому шерсть буде мати більш здоровий та доглянутий вигляд;
  • стимулюється набір маси тіла, при цьому не потрібно використовувати синтетичні стероїди чи стимулятори росту, які можуть погіршити здоров’я;
  • зменшується ризик появи хвороб серця, проблем травлення та дихання.

У складі суперфуду є велика кількість глобулінового білка. Він допомагає продукувати антитіла. Вони сприяють боротьбі проти вірусів та інфекційних хвороб. У тваринний корм додається мука конопель. Зокрема, до харчування можуть додавати олію з конопляного насіння – https://coffeeshop.ua/seed-shop.

Вплив КБД на організм тварин під час медичного використання

КБД впливає на організм домашніх улюбленців, покращуючи її стан. Він не чинить психотропну дію. Психіка ніяким чином не змінюється. Проте, олія з канабіноїдами має прекрасні терапевтичні властивості. БАДи на основі марихуани швидко засвоюються організмом. Регулярне вживання олії призводить до:

  • позбавлення тривожності – це бажаний ефект для вікових або ж занадто емоційних тварин, яким потрібно відвідати ветеринарного лікаря, відновитися після операційного втручання або ж пройти складну процедуру;
  • терапія при онкологічних захворюваннях – додавання канабісу до плану комплексного лікування дозволяє попередити розповсюдження ракових клітин;
  • усунення судом – КБД зменшує інтенсивність судом та частоту нападів;
  • знеболення – активний компонент блокує больові синдроми та полегшує відновлювальний період після хірургічного втручання або ж тяжких хвороб;
  • покращення апетиту – вживання марихуани стимулює метаболізм, позбавляє відчуття нудоти, тому улюбленець буде йти охоче до миски зі своєю їжею, також це бажаний ефект для тих, хто страждає від онкології та відмовляються від їжі.

В цілому, канабіноїди позитивно впливають на стан вашого улюбленця. Просто так додавати продукт до раціону не треба. Для нього неодмінно повинні бути показання. Приймання канабісу може призначити сертифікований лікар ветеринарної медицини.


Перегляди: 61
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: