ГОЛОВНЕ

Верховна Рада призначила нового міністра аграрної політики і продовольства

06.09.2024 09:01
Верховна Рада призначила нового міністра аграрної політики і продовольства

Верховна Рада в четвер призначила міністром аграрної політики і продовольства ексголову Фонду державного майна Віталія Коваля. Його кандидатуру підтримав 251 народний депутат. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна, пише agronews.ua.

До цього, з 9 вересня 2019 року, Коваль очолював Рівненську облдержадміністрацію, а з 24 лютого 2022 року керував Рівненською обласною військовою адміністрацією.

Головними завданнями аграрного сектору є формування глибинної переробки, нарощування виробництва сировини для неї, розширення географії експорту агропродукції та продовольча безпека, заявив ще до призначення його міністром аграрної політики і продовольства Віталій Коваль на засіданні парламенту в четвер.

“Як кандидат на посаду міністра аграрної політики та продовольства гарантую, що аграрний сектор – це буде сектор глибинної переробки, і українська земля буде фундаментом для того, щоб ми на ній вирощували продукцію, продукцію переробляли, експортували в максимальну кількість країн, гарантували продовольчу безпеку, і аграрний комплекс став по-справжньому агроіндустріальним”, – сказав він.

Коваль закликав народних депутатів підтримувати всі ініціативи, спрямовані на трансформацію України в агроіндустріальну країну, щоб “аграрій України” звучало гордо в усьому світі”.

Серед найбільших викликів, які стоять перед агросектором, він назвав забезпечення валютної виручки, зростання агроекономіки та відновлення довіри аграріїв до влади.

“Програми, які ми з вами затвердили, ми маємо наповнити не тільки бюджетними коштами, а й коштами наших партнерів для того, щоб продукція була конкурентною, і ми могли на всіх континентах гарантувати продовольчу безпеку”, – наголосив Коваль.

Він пообіцяв відновити суб’єктність Мінагрополітики, щоб АПК був драйвером розвитку всієї економіки, особливо в суміжних галузях машинобудування та галузях, які дадуть змогу зробити імпортозаміщення.

Коваль наголосив, що приділить особливу увагу сектору тваринництва.



Перегляди: 572
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: