АНАЛІТИКА

В Україні зросли ціни на кавуни

05.09.2024 07:03
В Україні зросли ціни на кавуни

Ціни на кавуни поступово зростають через наближення завершення сезону, досягнувши в середньому 13,7 грн/кг на гуртовому ринку. У магазинах ціни варіюються від 12 до 16 грн за кілограм, а обсяги пропозиції залишаються стабільними. Про це повідомляє Оboz.ua, пише agronews.ua.

Нині ціни на кавуни все ще залишаються на відносно низькому рівні, але за останній тиждень вони зросли на 13%.

Це викликано поступовим зменшенням пропозиції на ринку, що є характерним для кінця сезону. На гуртовому ринку “Шувар” у Львові середня ціна кавуна нині становить 13,7 грн/кг, тоді як нещодавно вона складала 10,5 грн/кг. Для порівняння, у цей самий період минулого року середня ціна на кавуни була дещо вищою і становила 15,7 грн/кг.

“Вже почалося поступове зростання, оскільки сезон наближається до завершення. В кінці серпня споживання кавунів дещо знизилося, але обсяги залишаються стабільними”, – зазначає керівниця відділу маркетингу оптового ринку сільськогосподарської продукції “Шувар” Тетяна Попович.

Вона також підкреслює, що основні регіони постачання, включаючи Закарпаття, зберегли свої позиції як ключові постачальники на ринку.

У супермаркетах же 4 вересня кавуни коштують у середньому 16 грн/кг. В окремих мережах ціни коливаються від 13,99 до 16 грн/кг. Зокрема:

  • АТБ – 15,95 грн/кг;
  • Сільпо – 16,54 грн/кг;
  • ФОРА – 15,90 грн/кг;
  • Varus – 15,90 грн/кг.


Перегляди: 429
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: