НОВИНИ

Уряд України оновив Порядок держпідтримки страхування сільгосппродукції

18.09.2024 15:14
Уряд України оновив Порядок держпідтримки страхування сільгосппродукції

Уряд України на засіданні 13 вересня затвердив зміни до Порядку надання державної підтримки страхування сільськогосподарської продукції з метою приведення його у відповідність до норм закону України «Про особливості страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою». Про це повідомив представник КМУ у Верховній Раді України Тарас Мельничук, пише agronews.ua.

За його словами, прийнятими змінами оновлено підхід до ліцензування страховиків, зокрема передбачено, що для страхування сільгосппродукції необхідна наявність у них ліцензій на здійснення діяльності із страхування за класами страхування 8 та 9.

Також вилучено норми стосовно відповідальності страховика за невиконання рішення Національного банку України про заходи впливу за порушення вимог законодавства у сфері страхування сільськогосподарської продукції.

«Уточнено норми щодо подання страховиками до Мінагрополітики інформації стосовно страхування сільгосппродукції з державною підтримкою, а саме в паперовій або електронній формі тощо», – зазначив Мельничук.



Перегляди: 15
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: