АНАЛІТИКА

Стало відомо, як змінилися ціни на яблука в Україні

14.09.2024 07:07
Стало відомо, як змінилися ціни на яблука в Україні

Аномальні погодні умови, проблеми з логістикою через військові дії впливають на формування цінової політики на яблука. Як розповіла керівник відділу маркетингу оптового ринку сільськогосподарської продукції «Шувар» (м. Львів) Тетяна Попович, яблучний сезон нині триває, однак цього року ціни на яблука можуть бути нестабільними. Про це повідомляє techhoriculture, agronews.ua.

Серед чинників, які на це впливають, – аномальні погодні умови, зокрема спека, яка негативно позначилася на врожаю яблук, що може обмежити пропозицію на ринку і підвищити ціни на фрукти.

Перебої в постачанні пов’язані з війною, можуть призвести до проблем з доставкою продукції до споживачів, що також впливає на ціноутворення.

“Традиційно найнижча ціна на яблука спостерігається пізньої осені та взимку, коли завершується основний збір урожаю, і  максимальна пропозиція на ринку”, – зазначила Тетяна Попович.

Нині середня вартість яблук сорту Айдаред на гуртовому ринку “Шувар” становить – 16,5грн/кг, і вона дещо знизилася у порівнянні з минулим тижнем (17 грн), так само на 50 копійок здешевшав Ренет Симиренка, який цього тижня коштує 17,5грн/кг .

Стабільною лишаються ціни на яблука сорту Чемпіон – 18,5грн/кг, Чорний принц – 21грн/кг (минулого року в цей час було 14грн/кг), Гала – 19грн/кг (минулоріч було у цей час 16,5грн/кг), за однаковою ціною у порівнянні з минулим роком продаються сорти Голден – 20грн/кг та Ліголь – 18грн/кг.



Перегляди: 1627
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: