НОВИНИ

Податкова отримала доступ до даних про перевізників, які перетинають кордон

25.09.2024 12:15
Податкова отримала доступ до даних про перевізників, які перетинають кордон

Державна податкова служба отримала доступ до інформації про кількість транспортних засобів (ТЗ) і пасажирів, які перетинають кордон, що дасть їй змогу визначити мінімальний дохід кожного українського перевізника. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна, пише agronews.ua.

Виходячи з цієї інформації, нескладно встановити, на яку суму перевізники не видали розрахункових документів (чеків).

“Хочу звернутися до підприємств, що надають послуги з міжнародних перевезень пасажирів. Державна податкова служба налагодила механізм взаємодії з Державною прикордонною службою. Тепер податківці мають інформацію як про транспортні засоби, так і про кількість пасажирів, що перетнули державний кордон, а також інші деталі подорожей, що за допомогою кількох кнопок калькулятора Casio дає змогу визначити мінімальний дохід перевізника від наданих послуг, а також суму не виданих ним розрахункових документів”, – ідеться в тексті повідомлення народного депутата, голови Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева.

У вересні 2024 року Державна податкова служба спільно з Державною прикордонною службою вже провела в пунктах перетину кордону низку результативних спільних заходів, виявивши факти недотримання порядку проведення розрахунків і відсутності ліцензії на право здійснення перевезень, повідомив голова комітету з питань фінансів, податкової та митної політики.

“Далі – справа техніки”, – попередив Гетманцев.

Він наголосив, що йому відомо, що більшість перевізників не оприбутковує доходу й не видає чеків у повному обсязі. Нардеп наполегливо рекомендував автоперевізникам почати це робити.



Перегляди: 364
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: