АГРОБУХГАЛТЕРІЯ

Озвучено терміни оплати за перший рік суборенди сільгоспземель державної чи комунальної власності

22.08.2024 12:06
Озвучено терміни оплати за перший рік суборенди сільгоспземель державної чи комунальної власності

Набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 3 березня 2004 р. № 220 і від 17 жовтня 2012 р. № 1051» від 2 серпня 2024 р. № 897. Про це повідомляє lexinform, пише agronews.ua.

Змінами до абз. 2 п. 11 Типового договору встановлено, що за земельні ділянки державної та/або комунальної власності, набуті в оренду за результатами земельних торгів, плата за перший рік вноситься не пізніше п’яти робочих днів з дня укладення договору оренди (раніше — трьох банківських днів).

За земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної та/або комунальної власності, набуті в оренду без проведення земельних торгів, – відповідно до Податкового кодексу України, а в разі коли земельні ділянки державної власності, які орендуються акціонерним товариством, товариством з обмеженою відповідальністю, 100 відсотків акцій (часток) у статутному капіталі якого належать державі, яке утворилося шляхом перетворення державного підприємства, у постійному користуванні якого перебували такі земельні ділянки, передані в суборенду за результатами земельних торгів, то річна орендна плата за перший рік одноразово вноситься таким товариством протягом 10 календарних днів з дня укладання договору суборенди землі, а починаючи з наступного року – відповідно до Податкового кодексу України (нова редакція підпункту 2 п. 11 Типового договору).

Пункт 2 постанови Кабінету Міністрів України від 17 жовтня 2012 р. № 1051 доповнено підпунктом 6, згідно з яким на період воєнного стану встановлення та зміна цільового призначення земельної ділянки здійснюється із урахуванням особливостей, визначених підпунктом 11 пункту 27 розділу X “Перехідні положення” Земельного кодексу України.



Перегляди: 619
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: