АНАЛІТИКА

Озвучено оновлені ціни на помідори в Україні

05.08.2024 07:03
Озвучено оновлені ціни на помідори в Україні

На минулому тижні в Україні зміцнилися тенденції зниження цін на тепличні помідори. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit, пише agronews.ua.

У багатьох областях погода стабілізувалася, що дало змогу відновити збиральну кампанію зі збирання ґрунтового томата. На сьогодні прибирання ведеться практично у всіх регіонах країни, але попит з боку покупців на цю продукцію, зважаючи на незадовільні якісні показники, за оцінками фермерів, залишається на низькому рівні.

На сьогодні ціни на якісні помідори просіли до 20-40 грн/кг ($0,49-0,97/кг), що в середньому на 22% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

І виробники, і оптові компанії пояснюють проблеми з реалізацією низькою якістю томату. Рослини сильно страждають від спекотної посушливої погоди, плоди пошкоджені сонячними опіками, на них нерідко з’являються тріщини, що знижує товарний вигляд продукції.

Попри поступове зниження цін на тепличні томати, дана продукція сьогодні пропонується до продажу на внутрішньому ринку в середньому на 25% дорожче, ніж рік тому. Таку ситуацію українські виробники пояснюють загальним зниженням виробництва помідорів у країні.



Перегляди: 6160
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: