АНАЛІТИКА

Озвучено оновлені ціни на зернові в Україні

21.06.2024 08:03
Fifty euro bill between grain ears in a ripe barley field

Впродовж минулого тижня на ринку зернових та олійних культур спостерігалося зниження ділової активності. Це пов’язано з сезонним фактором, а також з негативними настроями на світовому ринку, де домінували спекулятивні тенденції, повідомляє agronews.ua.

В AgroMarket UUB від Української універсальної біржі оновлено підсумки за період 11 – 17 червня.

«Ціни на пшеницю та кукурудзу протягом тижня здебільшого залишалися на попередньому рівні, але з незначними коливаннями залежно від регіону. Ринок соняшника на початку тижня продемонстрував короткочасне зростання, а потім стабілізувався до кінця періоду. Вартість сої дещо знизилася, що пояснюється двома факторами: збільшенням пропозиції рослинних олій на світовому ринку та зменшенням попиту на українську олію з боку імпортерів», – зазначають аналітики УУБ.

Цінові індикативи AgroMarket UUB станом на 17 червня:

  • кукурудза – 6 044,62 грн/т (+0,29%);
  • пшениця 2 класу – 6 987,50 грн/т (-0,01%);
  • пшениця 3 класу – 6 466,07 грн/т (+0,33%);
  • пшениця 4 класу – 5 738,87 грн/т (+0,60%);
  • соя – 17 833,53 грн/т (+0,09%).

Минулого тижня ціни на сільськогосподарську продукцію CBOT знизилися. Ціни на пшеницю зазнали падіння, що пояснюється покращенням прогнозів щодо врожаю пшениці твердої червоної зими (HRW). Ціни на кукурудзу та сою в цілому залишалися стабільними.

«Вартість на сільгосппродукцію, ймовірно, будуть нестабільними протягом наступних періодів. Причиною цьому можуть бути несприятливі погодні умови, які призведуть до зміни врожайності, а також помилки в прогнозах щодо обсягів попиту та пропозиції», – додають аналітики УУБ.

Щоб ознайомитися з оглядом цінових індикативів ринку, перейдіть у безкоштовний чат-бот для купівлі та продажу аграрної продукції в Телеграм –AgroMarket UUB, далі – «поділитись номером» і обираєте розділ «Аналітика».



Перегляди: 18661
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: