АНАЛІТИКА

Озвучено оновлені ціни на капусту в Україні

01.08.2024 08:01
Озвучено оновлені ціни на капусту в Україні

На поточному тижні на українському ринку спостерігається дефіцит білокачанної капусти нового врожаю, повідомляють аналітики проєкту EastFruit, пише agronews.ua.

За словами фермерів, така ситуація пов’язана зі скороченням пропозиції білоголової капусти на ринку, оскільки через спекотну погоду дозрівання цієї продукції в господарствах дещо сповільнилося.

Зокрема, вчора білокачанну капусту українські господарства пропонували до продажу 18-25 грн\кг ($0,44-0,61/кг), що в середньому на 63% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня. Нагадаємо, що тиждень тому ціни на цю продукцію не перевищували 17 грн/кг ($0,41/кг). До того ж якість білоголової капусти істотно знизилася через поширення на полях хвороб і шкідників, що своєю чергою також дало змогу продавцям підвищити відпускні ціни на якісну продукцію.

Тенденцію зростання цін галузеві експерти пояснюють доволі обмеженою пропозицією цієї продукції на ринку. Більшість господарств уже завершили сезон реалізації капусти ранніх сортів, тоді як пізніша продукція ще не почала надходити на ринок масово. При цьому попит на дану продукцію досить високий, що також провокує цінове зростання.

Необхідно зазначити, що наразі ціна на капусту в Україні вже в середньому у 2,7 раза вища, ніж в аналогічний період минулого року. Нагадаємо, що наприкінці липня 2023 року українські фермери готові були відвантажувати капусту по 6-10 грн/кг ($ 0,15 -0,24/кг). При цьому, якщо поточні темпи збуту білоголової капусти збережуться, місцеві фермери планують і далі робити спроби підвищити ціни в даному сегменті.



Перегляди: 145
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: