НОВИНИ

Названо найкориснішу зелень для збереження здоров’я та молодості

09.09.2024 19:21
Названо найкориснішу зелень для збереження здоров’я та молодості

Той, хто прагне харчуватися правильно, знає, як важливо включати зелень у свій повсякденний раціон. Про це повідомляє ТСН, пише agronews.ua.

Вчені називають шпинат суперпродуктом, і не дарма. Адже він поєднує у собі купу корисних мікроелементів і зовсім не шкодить фігурі.

Шпинат – це джерело білка, заліза, антиоксидантів і вітамінів, які є необхідними для належного функціонування нашого організму. А ще темні листкові овочі вкрай важливі для міцності кісток й еластичності шкіри, також здатні нівелювати ризики розвитку раку, діабету та ламкості судин. Тому від шпинату – сама лише користь для нашого організму, молодості та краси.

Шпинат – це потужне джерело вітамінів та мінералів:

  • Вітамін А. Шпинат має високий уміст каротиноїдів, які в організмі перетворюються на вітамін А, що допомагає зберігати гостроту зору до глибокої старості.
  • Вітамін С. Він є потужним антиоксидантом, який зміцнює імунітет і захищає шкіру від передчасного старіння, подовжуючи її молодість та красу.
  • Вітамін К1, який потрібен для належного згортання крові. Один листок рослини містить половину добової норми цього вітаміну.
  • Фолієва кислота. Ця сполука ще відома як вітамін В9, який необхідний для зміцнення нервової системи, належного функціонування клітин нашого організму та росту тканин.
  • Залізо бере участь у творенні гемоглобіну, який постачає кисень у тканини нашого тіла. Тому шпинат дуже корисний для тих, хто страждає від анемії.
  • Кальцій. Цей мінерал вкрай важливий для міцності кісткової тканини, зубів, нігтів та волосся. Також він допомагає налагоджувати правильну роботу серця, нервової системи та м’язів.
  • Вітамін Е, калій та магній. Цей листковий овоч може попередити розвиток захворювання на астму та інші проблеми з диханням.

Цю зелень можна їсти у будь-якому вигляді, вона зберігає всі свої властивості навіть після термічної обробки.

Молоде листя шпинату найкраще смакуватиме у салатах та соусах, які подають до м’яса та морепродуктів. Зріле листя можна тушкувати, готувати на пару чи обсмажувати. Його можна додавати до пюре, салатів, піци, супів, пирогів, пасти тощо. Також зі шпинату готують смузі, роблять бутерброди й додають до жирної та гострої їжі для кращого засвоєння.

Лікарі забороняють їсти шпинат людям, які мають хворобу нирок, подагру, ревматоїдний артрит, виразкову хворобу шлунку. Якщо ці проблеми відсутні, тоді можна сміливо включати цю зелень до свого щоденного раціону для збереження здоров’я, молодості та краси.

Лікарі зазначають, що добова норма шпинату становить 75-90 грамів.

Зелень не варто довго зберігати в холодильнику, її краще  їсти упродовж 3-4 днів після придбання. Зберігати шпинат краще у поліетиленових пакетах із отворами за температури 5-6 градусів.



Перегляди: 108
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: