АГРОРЕГІОНИ

На Житомирщині відкрили виробництво натуральних солодощів

13.09.2024 16:21
На Житомирщині відкрили виробництво натуральних солодощів

Бухгалтерка за фахом Тетяна Сергійчук зі Звягеля, що на Житомирщині, на початку повномасштабного вторгнення відкрила крафтове виробництво натуральних солодощів — різних видів пастили. Тетяна Сергійчук розповіла Суспільному про ідею створення крафтового виробництва, про види натуральних солодощів, які випускає, та плани на майбутнє, пише agronews.ua.

Вивчення більш досконалих технологій, створення нових рецептів та експерименти з різними смаками допомагають їй долати тривогу під час війни.

“Після народження другої дитини в 2015 році почала мріяти про власну справу в екосфері. Був задум вирощувати овочі в теплицях за голландськими технологіями, але ця ідея не реалізувалася. Потім зацікавилася дегідрацією — сушінням овочів, фруктів”, — розповіла Тетяна.

З пастилою жінка вперше познайомилася під час декретної відпустки.

“Іноді найкращі ідеї приходять у найбільш несподівані моменти. Так сталося і зі мною. Я шукала корисні та натуральні продукти для своєї дитини, і саме тоді натрапила на цей чудовий смаколик. Пастила настільки припала мені до душі, що я вирішила навчитися робити її самостійно”, — розповіла Тетяна.

Спочатку це було лише для власного споживання, але захоплення швидко переросло у щось більше.

“На початку 2022 року, під час частування друзів та знайомих моїми виробами, вони почали запитувати: “Чому ти не продаєш це?”. Це питання стало каталізатором моєї підприємницької діяльності. Я прийняла рішення започаткувати власну справу. Потім прийшла війна. Це був складний період, і я вагалася, чи варто починати бізнес у такі важкі часи. Але саме в такі моменти люди шукають шляхи, щоб відволіктися від стресу, і для мене цим способом стало крафтове виробництво. Вивчаючи більш досконалі технології, створюючи нові рецепти та експериментуючи з різними смаками, я знайшла свій спосіб впоратися з тривогою”, — сказала підприємиця.

За словами Тетяни Сергійчук, все розпочинається з ретельного відбору фруктів та ягід.

“Ми використовуємо лише найякісніші інгредієнти, зокрема, наші солодощі на 70% складаються з яблук. Ми використовуємо тільки солодкі сорти яблук, завдяки чому не додаємо до продукту цукор. Також стараємося використовувати вітчизняні ягоди, фрукти та овочі, а якщо імпортні, то тільки перевірені”, — пояснила жінка.

Виробництво складається з двох людей.

“Ми виготовляємо нашу продукцію поки що на орендованій кухні. Звісно, є бажання створити власний промисловий цех, і це в наших планах. Наші вироби на 100% натуральні, без додавання цукру чи консервантів. Це не просто смаколики, а справжня знахідка для тих, хто цінує своє здоров’я і хоче насолоджуватися солодким без шкоди для організму”, — розповіла Тетяна Сергійчук.

За словами Тетяни, її перша пастила може бути прикормом для дітей з 8 місяців.

“У нас є спеціальний дитячий набір, до якого входять базові фрукти та овочі: яблуко, груша, банан, морква, гарбуз та кабачок. Пастила створюється з гемогенізованого фруктового пюре, саме з такого, яке дають діткам під час першого прикорму”, — пояснила підприємиця.

Тетяна Сергійчук розповіла, що постійно урізноманітнює асортимент продукції.

“Наш асортимент налічує класичну пастилу різних фруктових смаків, йогуртову пастилу з додаванням фруктів, пастилу з додаванням суперфудів та сухофруктів, пастилу з додаванням натурального шоколаду, чурчхелу, йогуртові іриски та повітряні фруктові снеки — муфтову пастилу. Крім того, ми створюємо натуральні льодяники без додавання цукру. Вони користуються популярністю у стоматологічної клініки, з якою ми співпрацюємо, адже не шкодять зубам, підходять для дітей і діабетиків”, — повідомила підприємиця.

Що стосується улюблених виробів Тетяни, то її фаворит — класична яблучна пастила.

“Це той смак, який запам’ятовується з дитинства, і який я з радістю пропоную іншим”, — сказала жінка.

Тетяна Сергійчук любить експериментувати.

“Ідеї приходять постійно. Це може бути натхнення від нових смаків, які я відкриваю для себе, або ж бажання створити щось унікальне для наших клієнтів. Я постійно експериментую, шукаю нові комбінації, досліджую ринок і смакові вподобання людей”, — пояснила Тетяна.

Бізнес-ідеї Тетяни Сергійчук є корисними для екології.

“Ми плануємо далі розширювати асортимент, аби мати можливість запропонувати ще більше смаків пастили та інших натуральних солодощів людям. Також працюємо над покращенням упаковки, щоб вона була не лише естетично привабливою, але й екологічною. Важливо, щоб наші вироби не лише приносили задоволення, але й відповідали нашим принципам відповідального ставлення до природи”, — розповіла звягелька.



Перегляди: 2416
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: