АГРОРЕГІОНИ

На Волині зменшилась врожайність суниці садової

17.06.2024 11:21
2

Рясні дощі, які йдуть останніми днями на Волині, негативно вплинули на врожайність суниці садової, яку саме зараз збирають на полях ТМ “Ягоди Волині”. Оскільки вони розташовані на півночі країни, то збір врожаю там починається дещо пізніше, і нині він у розпалі. Про це повідомляє Ягідник, пише agronews.ua.

ТМ «Ягоди Волині» – це кластер, який об’єднує 8 юридичних осіб, що займаються вирощуванням ягід у Волинській області. Серед інших, на 13,16 га тут вирощують суницю садову ранніх, середніх та пізніх сортів – Хоней, Румба, Флоренс, Аліна, Мурано, щоб упродовж усього сезону мати стабільний врожай та забезпечувати роботою людей.

 “На жаль, цього року у квітні-травні нас підвела погода, заморозки вплинули на майбутній врожай. Ми намагалися максимально врятувати цвіт: палили тюки соломи та використовували агроволокно, створювали задимлення вночі, щоб мороз не так сильно пошкодив суницю садову”, – розповіла менеджер зі зв’язків з громадськістю Богдана Телебей про труднощі, з якими довелося зіткнутися навесні.

Тому цьогоріч урожайність ранніх сортів суниці садової на площах ТМ “Ягоди Волині” зменшилася на 40% у порівнянні з минулим роком.

Зважаючи на погодні умови, можна прогнозувати також зменшення цього року врожаю пізніших сортів ягоди.



Перегляди: 47
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: