ВАЖЛИВО

На Вінничині відбулася наймаштабніша подія регіону – День Поля «АГРО ВІННИЦЯ»

12.09.2024 15:31
На Вінничині відбулася наймаштабніша подія регіону – День Поля «АГРО ВІННИЦЯ»

Вже втретє відбувся масштабний День поля “Агро Вінниця”. Цей захід став справжньою традиційною подією для аграріїв регіону та всієї України, де зустрілися професіонали галузі для обміну досвідом, огляду новітньої техніки та технологій, а також обговорення перспектив розвитку агробізнесу.

Відкрили подію міський голова Вінниці Сергій Моргунов, голова Вінницької обласної ради В’ячеслав Соколовий, заступник міністра аграрної політики та продовольства України Маркіян Дмитрасевич та перший заступник Вінницької ОВА Наталія Заболотна.



Міський голова Сергій Моргунов, відкриваючи подію, відзначив важливість аграрного сектору для економіки країни, особливо в умовах війни:

“Ми всі розуміємо, яку героїчну роботу ви виконуєте під час війни. Незважаючи на всі виклики, аграрії продовжують розвивати свої підприємства, покращують показники, та найважливіше — підтримують нашу економіку. Ми можемо працювати разом завдяки Збройним Силам України, і це дає можливість підтримувати як аграрний бізнес, так і наших захисників.”

Голова Вінницької обласної ради В’ячеслав Соколовий підкреслив роль аграріїв у забезпеченні продовольчої безпеки:


“Ми розуміємо, що маємо великий обов’язок працювати ще краще в цей час, оскільки країні вкрай необхідна стабільна продовольча безпека. Україна має зберігати своє лідерство як виробник продуктів харчування на світовому ринку. Ця подія допомагає розвиватися українському агробізнесу та планувати майбутнє “.

Screenshot 1

Заступник міністра аграрної політики та продовольства України Маркіян Дмитрасевич звернув увагу на виклики, з якими стикнулися аграрії під час війни, та заходи уряду для їхньої підтримки:

“Незважаючи на всі труднощі — логістичні проблеми, дефіцит пального, обстріли та погодні умови — ми залишаємось одним із гарантів світової продовольчої безпеки. Зі свого боку уряд продовжує підтримувати аграріїв. Програми «5-7-9%», гранти для малих фермерів, підтримка садівництва та тепличного господарства — це лише частина ініціатив. Ми також запускаємо програму допомоги аграріям  у прифронтових територіях”.

Перший заступник Вінницької ОВА Наталя Заболотна наголосила на важливості таких заходів для розвитку аграрного сектору:

“Вінницька область є продовольчою базою країни, і в умовах війни ми повинні працювати не лише за себе, а й за окуповані території. Сьогоднішній захід дає можливість учасникам знайти нові шляхи покращення виробництва та розвитку галузі.”

Протягом двох днів захід відвідали понад 5000 людей. Відвідувачі мали змогу ознайомитися з передовими аграрними рішеннями, зокрема сучасними зразками сільськогосподарської техніки, системами зрошування, новими видами насіння та засобами захисту рослин. Адже в ці дні для них працювали майже 150 компаній в експозиції, які продемонстрували все нове, що є в сільському господарстві України.

5

Важливим елементом заходу став демонстраційний показ сучасної сільськогосподарської техніки. Відвідувачі побачили в роботі нові моделі тракторів, комбайнів, сівалок та іншого обладнання. Провідні виробники презентували свої інноваційні розробки, які значно полегшують роботу фермерів та підвищують ефективність аграрних процесів.

Також під час Дня Поля «АГРО ВІННИЦЯ» відбулася благодійна лотерея, під час якої було зібрано 110 668 грн. На ці кошти, спільно з учасниками, відвідувачами та AGRO TEAM, придбали дрон для потреб Збройних Сил України.


День поля “Агро Вінниця” вкотре підтвердив статус регіону як одного з лідерів аграрної сфери в Україні та став важливим майданчиком для налагодження партнерських зв’язків між виробниками, дистриб’юторами та фермерами.

Також відбувся круглий стіл «Проблемні питання розвитку фермерства», який зібрав представників фермерських господарств з Вінницької та Хмельницької областей. Організатором заходу виступив Всеукраїнський Конгрес Фермерів (ВКФ).

У круглому столі взяла участь інноваційна компанія Elicit Plant Ukraine, яка сьогодні активно допомагає українським фермерам від імені французького уряду у захисті культур від посухи.

За підтримки уряду Франції через ВКФ українським фермерам безкоштовно надали 20 тис. л препаратів Elicit Plant на основі фітостеролів, які дозволять боротись з посухами та зберегти врожайність, зокрема кукурудзи, сої та соняшнику.

Також в межах заходу Іван Слободяник та регіональний керівник компанії Elicit Plant Ukraine Жерар де Ля Салль передали метеостанції для фермерів.

2d0a8435

Дякуємо всім учасникам, відвідувачам за активну участь та внесок у розвиток аграрної галузі! Дякуємо ЗСУ за можливість працювати і проводити подібні заходи.

Цього року AGRO TEAM ще не прощається! Наступна зустріч відбудеться на Дні Поля “Агро Тернопіль”, який пройде 25-26 вересня. Чекаємо на кожного!

День Поля «АГРО ВІННИЦЯ» –  https://agroexpo.vn.ua
День Поля «АГРО ТЕРНОПІЛЬ» –  https://agro.ternopil.ua/ua Тел.: +38 073 000 4 999


Перегляди: 548
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: