АГРОРЕГІОНИ

На Тернопільщині освоюють комерційне виробництво персика

28.08.2024 11:25
На Тернопільщині освоюють комерційне виробництво персика

Директор Бахмутського розсадника плодових культур Євген Розсоха, який очолив напрямок кісточкових культур у фермерському господарстві «Гадз» (Тернопільська область) планує налагодити тут виробництво персика. Про це повідомляє EastFruit, пише agronews.ua 

Загалом по Україні персики технологічно мало опрацьовані, зауважив Євген Розсоха. Раніше персик вважався суто південною культурою, і експериментували з ним хіба що тільки там. Одне з таких господарств у Херсонській області, яке вирощувало по 2 тис. тонн персика на бахмутських саджанцях, як і сам розсадник, зупинило свою діяльність після початку повномасштабної війни, і його досвід не використовується.

Нині персик та абрикосу почали вирощувати по всій Україні, особливо, на Заході, і, звісно, всі знову почали експериментувати. Цьому посприяла і зміна клімату, і зміни, які принесла війна, але й люди вже не бояться вирощувати такі складні продукти.

«Ми ж зі свого боку хочемо закласти основу саме промислового виробництва, – резюмував пан Розсоха. – Для цього потрібно вирощувати однорідні підщепи певних типів. Я кажу, про своєрідний «племінний» добір, селективне використання матеріалу».

Персики різних сортів дозрівають з інтервалом у 5-10 днів, і їм, як і черешні, можна забезпечити на Заході конвеєр – для регулярного і рівномірного надходження продукції в торгівлю з 26 червня по 25 вересня».

На Дніпропетровщині підприємство розвиває заморожування та сублімацію ягід – AgroNews



Перегляди: 137
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: