АГРОРЕГІОНИ

На Львівщині збирають врожай яблук

13.09.2024 11:23
На Львівщині збирають врожай яблук

У садах ТОВ «Львівський сад» уже зібрали врожай яблук сорту Gala і приступили до збору Golden Delicious, робота триває від початку вересня, ексклюзивно розповів виданню «Садівництво та Овочівництво. Т.І.». директор господарства Володимир Голиш, пише agronews.ua.

Цьогоріч врожайність яблук Gala становить 50 тонн з гектара. Таким результатом Володимир Голиш задоволений, хоча це трохи менше ніж минулого року, негативно вплинули на врожай весняні заморозки.

“Ми постачаємо наші яблука на внутрішній ринок, а також експортуємо до ОАЕ, Туреччини, Великоблитанії та інших країн. Ці ринки збуту добре налагоджені впродовж кількох років”, – зауважив Володимир Голиш.

Також з яблук, вирощених у ТОВ «Львівський сад», виготовляють соки, зокрема мікси з грушею, морквою, полуницею та інші. Додатково фрукти для виготовлення соків підприємство купує у місцевих фермерів.

Загалом на площі 85 гектарів «Львівський сад» вирощує 11 різних сортів яблук, серед яких Gala, Golden Delicious, Modi, GrinStar, Fuji, Aydared, Jonathan, Pink Lady, Suntime та інші. Увесь зібраний врожай зберігається в контрольованому середовищі, а плоди проходять контроль якості на сучасному обладнанні Maf Roda.

Також компанія «Львівський сад» окрім соків прямого віджиму, виготовляє яблучний оцет та яблучний нектар. Для цього тут придбали обладнання австрійської компанії Voran.



Перегляди: 468
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: