АГРОРЕГІОНИ

На Хмельниччині фермер збирає врожай броколі тричі на рік

24.09.2024 11:22
На Хмельниччині фермер збирає врожай броколі тричі на рік

Фермер Олександр Машталер з Хмельниччини вирощує вісім сортів цвітної капусти, шість — броколі та стільки ж видів перцю серед іншого різноманіття городини. На своїй ділянці у селі Немичинці він використовує лише органічні добрива. Про це повідомляє Суспільне, пише agronews.ua.

За словами фермера, серед цвітної капусти є шість нових сортів та два випробуваних. Він спостерігає за ними, порівнює і робить висновки.

“Ранні сорти цвітної капусти почали дозрівати. Основний її врожай буде через тижні три-чотири. Помітив, що нові сорти дуже гарно покривають головку, це для капусти важливо, тому що вона часто підгоряє на сонці”.

Олександр Машталер розповів, броколі вирощує шість років. Випробував різні сорти. Йому до вподоби середньоранній — “Нексос”.

“Урожай броколі можна збирати тричі на рік — до кінця листопада. Вона витримує до восьми градусів морозу. Сорт “Перпл Меджик” я вже вирізав. У рослини з’явились “боковинки”. Якщо її зрізати, вона дасть ще один врожай. Зазвичай так відбувається з будь-яким сортом”.

Фермер зазначив, він селекціонував сорт перцю “Візантія”.

“Коли я висаджував різні сорти перцю, помітив один кущ. Він мав незвичайний врожай. Перець був гарний і смачний. Я його відібрав, потім ізолював від інших сортів”.

За словами Олександра Машталера, без розсади виростити перець складно. На розсаду його потрібно висаджувати наприкінці січня чи на початку лютого. А висаджувати у відкритий ґрунт — після 15 травня, коли минає загроза заморозків.

“До морозів перець буде приносити плоди. Якщо на ділянці організувати крапельне зрошування, урожай буде в три рази більший”.

Фермер розповів, його овочі без нітратів, бо використовує органічні добрива. Завдяки цьому має постійних замовників серед рестораторів і торговців.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: