АГРОРЕГІОНИ

На Чернігівщині фермер вперше виростив та зібрав врожай динь

20.08.2024 16:25
На Чернігівщині фермер вперше виростив та зібрав врожай динь

Фермер Сергій Ременець вперше на Чернігівщині цьогоріч виростив дині. Господарство, співвласником якого є Сергій, розташоване за 15 кілометрів від Чернігова. Про це повідомляє суспфльне, пише agronews.ua.

За його словами, вони поки випробовують різні сорти, тому засіяли майже гектар на спеціальному “демополі”. Три сорти дині з п’яти висаджених пройшли випробування і цьогоріч вже зібрали перший врожай.

“Якщо ми кавун вирощуємо вже понад п’ять років, то диню ми в цьому році перший раз посадили та отримали гарний урожай”, — розповідає Сергій Ременець.

За словами фермера, на господарстві є відділ, що займається дослідами та експериментами.

“Ми кожен рік робимо демополе і на ньому вирощуємо різні культури, які можуть рости, які характерні та нехарактерні для нашого регіону. Експериментуємо з поливом, експериментуємо з теплицями, експериментуємо з ґрунтом. І ті зразки, які у нас вдаються гарно, ми їх запускаємо в масу”.

Цього року таким “зразком” стала диня. Сергій пояснює: засадили майже гектар поля різними сортами та спостерігали, який з них приживеться.

“Ми садили італійські сорти, садили класичні сорти. Тобто близько п’яти сортів. З них три пройшли випробування. Процес вирощування звичайний. У нас є теплиці з підігрівом в холодну пору. Коли в Херсоні вже тепло, в нас ще прохолодно. Тому ми садимо через розсаду в касету диню. Потім її висаджуємо в ґрунт, коли дозволяє середньодобова температура”.

Він каже: середньодобова температура має бути не нижчою за 15 градусів за Цельсієм.

“Люди спочатку не вірили, що це ми вирощуємо диню в Чернігівському регіоні. Зараз і досі є люди, які думають, що вона не може рости в нашому регіоні”.

“Якщо це наші дині, чернігівські, то дуже смачно. Мені здається, ми навіть херсонські вже перевершили”, — ділиться враженнями покупець з Городні Павло.

На наступний рік, каже Сергій Ременець, вони планують вирощувати дині вже в промислових масштабах.



Перегляди: 928
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: