АГРОВІДЕО

На Черкащині фермер відроджує коноплярство

18.07.2024 16:14
На Черкащині фермер відроджує коноплярство

Майже 30 років українець Юрій Марчук проживав за кордоном та мав там успішний бізнес, після того, як він повернувся на рідну землю, продовжив на Черкащині батьківську справу – займається агробізнесом. Чимало уваги фермер приділяє відновленню коноплярства. Переконаний, що це надзвичайно перспективна для України справа. Про це повідомляє Суспільне.

«Ми говоримо про відродження галузі коноплярства. Галузі, яка була знищена повністю. В Україні працювало 36 заводів по її переробці. Зараз вони всі вирізані на брухт, і галузі нема. Ми поставили перед собою таку задачу – відродити коноплярство України. Ми збудували завод. Дуже важко і тяжко. І ще не добудували, тому що чекаємо обладнання додаткове. Обладнання роблять в Харкові, в Дніпропетровську, в Білій Церкві. Наша задача – взяти оцю солому і розділити волокно в один бік, кострицю – в інший бік. Все. Далі воно йде на різні потреби і переробляється», – розповів фермер.

Наразі попиту такого, на який розраховував Юрій Марчук, нема. Але він буде, переконаний фермер.

«Ми ж чого це все почали і чому цього всього не було? Тому що питаємо фермерів, чому не вирощуєте коноплі? Тому що нема переробки. Питаємо інвесторів, а чому вони не будують переробку? Тому що немає конопель. І оце замкнене коло, воно крутиться 30 років, і ніхто з нього не може вийти. Нема переробки, бо нема конопель. Нема конопель, бо нема переробки. Тому ми це коло вирішили розірвати, і побудували завод з переробки. Наступного року, я думаю, що всі почнуть сіяти коноплі. Ми будемо переробляти їх і будемо будувати такі заводи по всій Україні», – каже Юрій Марчук.


Перегляди: 300
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: