НОВИНИ

Мінекономіки розглядає рівень зарплат як один із критеріїв економічного бронювання

30.08.2024 14:15
Мінекономіки розглядає рівень зарплат як один із критеріїв економічного бронювання

Міністерство економіки України розглядає рівень заробітних плат як один із критеріїв для економічного бронювання співробітників підприємств. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна, пише agronews.ua.

“Мінекономіки на комітеті підтвердило що працює над економічним бронюванням, де одним з критеріїв буде (але не точно) рівень заробітних плат. Наразі напрацьовується декілька моделей, але для остаточного рішення чекають позицію вищого політичного керівництва”, – повідомив за результатами засідання фінансового комітету ВР його перший заступник голови Ярослав Железняк (фракція “Голос”).

Він додав, що орієнтовні дати впровадження економічного бронювання – жовтень-листопад цього року.

Крім того, Железняк наголосив, що, згідно з розрахунками, доходи від такого виду бронювання співробітників становитимуть 40 млрд грн/рік.

“Тому їм потрібна місячна звітність по податкам на зарплати в податковому законі”, – підсумував нардеп.

Раніше компанії-члени ЄБА закликали дозволити запровадити економічне бронювання в країні. В асоціації наголосили, що бізнес готовий разом з уповноваженими представниками органів держвлади сідати й обговорювати моделі бронювання, оскільки підприємствам усе ж таки важливо мати повноваження і самостійно визначати, які саме співробітники є критичними для роботи компанії.

Восени 2024 р в Україні прискориться зростання цін – AgroNews



Перегляди: 133
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: