НОВИНИ

Культиватор Carrier – на всі випадки

05.07.2022 15:23
VV5362_16994

У пошуках ефективної технології обробітку ґрунту більшість керівників агропідприємств уже встигли набити не одну ґулю. Полицевий обробіток, mini-till, no-till, strip-till однаково неефективні в умовах браку в ґрунті вологи. Тому наразі на першому місці більшості аграріїв стоїть завдання збереження вологи, яка є основним лімітуючим фактором отримання врожаїв, пише agronews.ua.

Після кількох посушливих років для більшості господарів стало очевидним, що інтенсивний обробіток ґрунту на глибину, що є більша, ніж глибина висіву насіння, особливо в літньо-осінній період, призводить лише до погіршення ситуації з вологою. Оброблений шар швидко пересихає, і висіяне насіння  без випадання опадів не має доступу до вологи, а отже, шансів для проростання.

Для того, аби уникнути цієї проблеми, потрібен агрегат, який після збирання попередника дасть змогу обробляти ґрунт не глибше ніж на 3-4 см і при цьому не робити «шифер» на полі. Попри широкий вибір дискових знарядь на вітчизняному ринку, віднайти ідеальний варіант украй важко, проте реально.

Дисковий культиватор Carrier від компанії Väderstad – це перша машина, яка відразу після збирання культури слідом за комбайном виконує поверхневий обробіток ґрунту. Завдяки високій швидкості обробітку, а це близько 15 км/год, ви отримуєте високу змінну продуктивність та якісно підготовлений ґрунт. До того ж, окрім високої робочої швидкості, що є, безумовно, привабливою характеристикою, це одна з небагатьох машин, наявних на вітчизняному ринку, яка забезпечує суцільний обробіток поверхні поля на глибину від 2,5 см. При цьому, залежно від моделі, максимальна глибина обробітку може сягати до16 см.

Також слід зазначити, що це доволі продуктивні та економічні агрегати. Наприклад, продуктивність Carrier 820 становить не менше ніж 170-180 га. Великий плюс на користь вибору саме цього агрегату полягає ще й у тому, що Carrier вирізняється низькою витратою пального, яка, залежно від виробничих характеристик трактора та умов роботи, становить від 4,5 л/га. Погодьтеся, це важливо, особливо за нинішніх, спричинених війною,  труднощів із наявністю дизпалива.

Залежно від комплектації, дискові культиватори Carrier від компанії Väderstad без проблем можуть виконувати післяжнивний, передвисівний обробітки ґрунту і навіть висів деяких сільськогосподарських культур (як правило, дрібнонасіннєвих, сидератів).

Для покращення виконання технологічного процесу та можливості пристосовуватися під мінливі умови виробник пропонує широкий спектр робочих органів і додаткового обладнання. До асортименту, зокрема, входять: штригельна борона для додаткового рівномірного перерозподілу пожнивних решток; ножовий коток CrossCutter Knife для попереднього їхнього подрібнення у повздовжній площині відносно руху агрегату; вирівнювальна планка CrossBoard Heavy для ідеального вирівнювання поверхні поля. Тож можна бути впевненим: ця машина буде продуктивно задіяна впродовж усього виробничого сезону.

П’ять типів конічних дисків, які мають різні діаметр (від 450 до 610 мм) та форму робочої кромки, дають змогу використовувати машину для передпосівного обробітку ґрунту та роботи на полях із великою кількістю рослинних решток. Усі робочі органи встановлено на індивідуальних стійках, завдяки чому досягається відмінне копіювання поверхні поля та легке проходження робочими органами навіть великої кількості пожнивних решток. Конічна форма дисків забезпечує ретельне подрібнення оброблюваного шару ґрунту й рівномірне перемішування пожнивних решток незалежно від ступеня спрацювання самого диска. Адже кут атаки входження останнього в ґрунт є незмінним практично до повного його зношення.

Читайте також: BioDrill 360 – точність по всій робочій ширині



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: