ВАЖЛИВО

Конопляний бізнес в Україні: популярні продукти

31.07.2024 12:03
Конопляний бізнес в Україні: популярні продукти

Коноплі давно перестали бути чимось забороненим або тим, що сприймається як наркотики. Насправді це природний ресурс з величезним потенціалом, котрий здатен замінити деревину для створення паперу, бавовну для одягу та інших речей, нафту для створення пластику і палива. Виробництво товарів з конопель в Україні зараз активно розвивається і з’являється більше товарів.  

Що виробляють в Україні з конопель: ТОП-4 продукти

Вітчизняні виробники прекрасно знають цінність конопель. Це природний ресурс, який випереджає інші за великою кількістю параметрів. Ось вам простий приклад: для виготовлення паперу можна використовувати деревину або ж канабіс. Для вирощування дерева потрібно витратити щонайменше 20 років, а ось зібрати поле технічних конопель можна за 4 місяці. Але на цьому переваги рослин не закінчуються. Зараз в Україні з них виробляють велику кількість продуктів:

Косметичні засоби

Одним з найбільш популярних засобів наразі вважається конопляна олія. Її можна використовувати для:

  • масажу;
  • догляду за своїм тілом – наприклад, наносити після душу для підтримки пружності та здоров’я шкіри;
  • омолодження обличчя та позбавлення від недоліків – до властивостей конопляної олії відносять здатність прибирати вугрові висипання та вирівнювати тон шкіри.

Конопляна олія універсальна для всіх типів шкіри – суха, жирна, тьмяна. Також останнім часом почали з’являтися інші засоби на основі конопель – креми, лосьйони, сироватки.

Одяг

Конопляна тканина здатна перевершити звичайну бавовну та інші натуральні матеріали. Волокна цієї рослини мають декілька переваг:

  • міцність;
  • гіпоалергенність;
  • довговічність;
  • при постійному використанні (носіння, а потім прання) тканина стає тільки міцнішою. 

Поки в Україні переважно займаються переробкою волокон для виготовлення матеріалу. Проте, останнім часом, стали з’являтися цеха з пошиття одягу. 

Предмети побуту

Речі з конопель також активно з’являються у нашому побуті. Це може бути:

  • обгортковий папір для подарунків або упаковка товару;
  • еко-сумки;
  • мотузки;
  • мішки та інші речі.

Українські виробники продовжують вдосконалювати технології створення різноманітних побутових речей. В майбутньому цілком можна очікувати, що полиці з побутовими товарами поповняться новими цікавими речами для щоденного використання. 

Будівельний матеріал із конопель: від бетону до утеплення 

Це вам може здатись дивним, але у Європі активно будують будинки з канабісу. Цей тренд впевнено дійшов і до України. Зараз на заводі з виготовлення сучасного біобетону «Борфа» створюється сировина для будівництва. Також на заводі  «Агро-Ханф» проводиться переробка технічних сортів конопель, аби отримати сировину для подальшого виготовлення будівельних матеріалів. Найбільш популярним наразі вважається костробетон. Він може похизуватися декількома перевагами:

  • прекрасно ізолює шуми з вулиці;
  • низька теплопровідність, тому взимку дім не втрачає тепло, а влітку не нагрівається;
  • не схильний до появи грибка та плісняви.

Звісно, поки будівельний матеріал з конопель не настільки популярний як звичайний бетон та ін., але все попереду. Поступово світ переходить на більш безпечні та екологічні альтернативи.

Висновки

Конопляний бізнес в Україні активно зростає. Тільки влітку 2022 року понад 30 компаній вирощували семена марихуани для отримання технічної коноплі для подальшої переробки. Площа посівів складала майже 4 000 га рослин. Споживачі також частіше звертають увагу саме на еко-товари з конопель. Ви також можете пошукати одяг, косметичні засоби та інші товари від українських виробників у продажу, щоб оцінити їх якість. 

Джерело: https://smartshop-smartshop.ua/



Перегляди: 70
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: