НОВИНИ

Компанія Cargill із побічних продуктів створює натуральний пектин

10.09.2024 18:19
Компанія Cargill із побічних продуктів створює  натуральний пектин

Продовольчий гігант компанія Cargill знайшла ефективний спосіб використання яблучних вичавок та апельсинових шкірок у харчовій промисловості. Про це повідомляє newfood, пише agronews.ua.

Замість того, щоб викидати ці побічні продукти, компанія переробляє їх для створення натурального пектину — інгредієнта, який використовується у великій кількості харчових продуктів. 

Це не лише дозволяє зменшити кількість відходів, але й відповідає сучасним вимогам споживачів до екологічно чистих та натуральних продуктів.

Cargill використовує цей натуральний пектин для виробництва різних харчових продуктів, зокрема йогуртів, сметани, кисломолочних напоїв, джемів, желе та кондитерських виробів. 

Завдяки своїм властивостям згущування, стабілізації та гелеутворення, пектин допомагає покращити текстуру продуктів та забезпечити їх стійкість при зберіганні. 

Пектин є повністю рослинним, тож підходить для веганів та вегетаріанців.

Унікальність пектину полягає в його здатності зберігати потрібну текстуру в продуктах зі зниженим вмістом цукру, пояснюють в компанії. Це дуже важливо, оскільки сучасні споживачі дедалі частіше обирають продукти з меншою кількістю цукру та натуральними інгредієнтами. 

За даними Innova Market Insights, 83% нових джемів та 33% молочних продуктів з пектином мають знижений вміст цукру.



Перегляди: 18
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: