АГРОРЕГІОНИ

Фермерка на Львівщині виготовляє масло, яке можна гріти до 250 градусів

26.08.2024 16:23
Фермерка на Львівщині виготовляє масло, яке можна гріти до 250 градусів

Юлія Малекс, разом із чоловіком, у 2018 році переїхала з Києва на хутір, де вони придбали хату з 45 сотками землі. Там подружжя заснувало невелике фермерське господарство, де вирощують кіз, овець та доглядають сад. Вони також приватизували ще 2 гектари землі та взяли в оренду луг для випасу тварин. Про це повідомляє newfood, пише agronews.ua.

Одним із головних продуктів, що виготовляє Юлія, є масло гхі. Натуральне масло вона робить з коров’ячого молока, яке купує у місцевих фермерів. 

Масло гхі вирізняється своєю чистотою та корисними властивостями, що робить його популярним серед тих, хто шукає здорові альтернативи звичайним вершковим маслам, ділиться фермерка. 

Під час приготування їжі гхі не стає токсичним, не димить і не горить до температури 250 градусів, що робить його ідеальним для смаження і випікання.

Масло гхі, очищене від молочного білка і цукру, є чистим жиром, багатим на вітаміни А, Е та К.

Воно не підвищує рівень холестерину, тому підходить для людей з непереносимістю лактози, вагітних і дітей. Завдяки своїм властивостям, гхі Юлія радить використовувати для приготування сніданків, десертів, напоїв, таких як кава чи какао, та навіть для приготування різних страв.

Властивості гхі, за словами фермерки, залежать від якості сировини. Це відображається і на смаку та кольорі продукту. Влітку масло має бурштиновий відтінок і більш вершковий смак, тоді як взимку набуває світлішого кольору і горіхових ноток.



Перегляди: 35
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: