НОВИНИ

Дослідники відкрили 6 нових видів імбиру

13.09.2024 18:15
Дослідники відкрили 6 нових видів імбиру

Двоє дослідників з Індійського інституту наукової освіти та досліджень (IISER) у Бхопалі виявили шість нових видів роду Globba, що входить до родини імбирних, у штатах Мегхалая, Мізорам та Західна Бенгалія. Про це повідомляє freshplaza, пише agronews.ua.

Ці види, які часто називають «танцюючими дівчатами» за їх унікальну квіткову морфологію, були виявлені під час флористичних досліджень у сезон мусонів 2022 року. Globba tyrnaensis, один з видів, був знайдений в районі двоповерхового живого кореневого мосту в селі Тирна в Мегхалайї, що процвітає на висоті 731 метр у вологому середовищі, сприятливому для його росту. Цей вид, через його обмежене поширення, був неофіційно віднесений до категорії зникаючих.

Інші види, зокрема Globba yadaviana та Globba paschimbengalensis, були знайдені в Мізорамі та Західній Бенгалії відповідно. Дослідники, Ріту Ядав та Вініта Говда, виділили Східні Гімалаї та Північно-Східну Індію як критичні, але недостатньо досліджені регіони, що стикаються із загрозами від швидкого розвитку.

Вони підкреслили важливість цих територій з точки зору їх унікального біорізноманіття та необхідність цілеспрямованих природоохоронних зусиль для розуміння і захисту флори, фауни та екологічних закономірностей.



Перегляди: 677
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: