НОВИНИ

Киянин відкрив ферму з розведення молюсків

30.10.2018 13:12
  • В Тілігульському лимані Чорного моря 36-річний киянин Андрій Пігулевський започаткував ферму з розведення устриць. Власник ферми переконаний, що споживання цих молюсків в нашій країні зростає неймовірними темпам, пишуть “Факти”.

    ” Інтерес до устриць виник у мене завдяки тому, що я зайнявся сироїдінням – їв виключно овочі і фрукти. Через півтора року організм запротестував: виникло сильне бажання включити в раціон що-небудь вишукане. Розповів про це друзям, один з них порадив: “Спробуй устриць. Адже їх теж їдять сирими, так що дієту ти не порушиш”, – розповів киянин.

    “Якщо ви з’їсте за раз стільки яловичини, то наслідки для вашого організму будуть важкими – як мінімум інтоксикація. А ось дюжину устриць організм прийме на ура. М’ясо цих молюсків засвоюється майже повністю. Втім, для повноцінного харчування ціла дюжина – це забагато. Досить трьох устриць в день”, – додав Андрій Пігулевський.

    “Зараз цей делікатес доступний: в ресторані три найдешевші устриці обходяться відвідувачеві в 100 гривень – при бажанні раз на місяць можна дозволити собі екзотичне ласощі. Ціни на нього за останні роки значно знизилися”, – вважає фермер.

    “Тішить, що споживання цих молюсків в нашій країні зростає неймовірними темпами: за 30-40 відсотків на рік. За моїми оцінками, на першому місці в Європі за продажами делікатесу знаходиться Франція. На другому – Іспанія, Італія – ​​на третьому, а на четвертому – Україна. Тільки в Одесі з’їдають устриць більше, ніж у всій Польщі”, – додав Андрій Пігулевський.

    Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
    Поширити: