НОВИНИ

Щомісяця на складах залежується до 10 тисяч тонн морозива

28.10.2018 12:18
  • Через низьку купівельну спроможність українців виробники морозива не можуть одразу реалізувати продукцію, через це щомісяця на складах її залишається від 5 до 10 тисяч тонн. Про це повідомив виконавчий директор  Асоціації українських виробників «Морозиво і заморожені продукти» Віталій Пахолюк під час УАК Challenge АГРО, пише AgroPortal.

    «Ми щорічно виробляємо морозива близько 96 тисяч тонн, використовуючи 300 тисяч тонн молока. Попри кризу, збільшили виробництво на 10%, а експорт — на 17%», — зазначає Віталій Пахолюк.

    За його словами, асоціація експортує в країни ЄС понад 30% товарів. «Європейці дуже прискіпливо ставляться до сировини, з якої маємо виробляти морозиво. Вони вимагають, аби молоко було лише класу «екстра», — розповідає Пахолюк.

    Однак щороку виробництво молока «екстра» класу в Україні зростає, зазначив експерт. У 2017 році воно збільшилось на 16%, а в цьому —  на 20%.

    Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
    Поширити: