НОВИНИ

Найбільш за все люди отруюються в ресторанах України

23.10.2018 12:18
  • Третина отруєнь була пов’язана із закладами ресторанного господарства та торгівлі в Україні. Про це повідомила начальник Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Держпродспоживслужби Алла Григоренко, передає прес-служба Держпродспоживслужби.

    За її словами, вродовж 9 місяців поточного року 35% спалахів гострих кишкових захворювань були пов’язані з об’єктами ресторанного господарства та торгівлі, а 14,4% з випадками захворювання у побуті.

    «На першому місці знаходяться спалахи вірусної етіології (рота, норавіруси) – 27%,  27,3% – спалахи викликані сальмонелами, 11% – вірусами гепатиту А, 14% – іншими бактеріальними збудниками, 12% – невстановленої етіології», – зазначила Григоренко.

    За результатами порушень, встановлених при розслідуванні спалахів, відповідно до розпоряджень територіальних органів Держпродспоживслужби, рішень місцевих органів виконавчої влади та керівників об’єктів тимчасово призупинялось функціонування 70 об’єктів, складено 61 протокол про накладання штрафів, притягнуто до дисциплінарної відповідальності 4 посадових особи, відсторонено від роботи 44 працівники.

    Керівникам об’єктів надано 208 приписів, пропозиції, розпоряджень щодо усунення виявлених порушень та встановлено контроль за їх виконанням, вилучено з реалізації 466,603 кг небезпечних харчових продуктів.

    Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
    Поширити: